Endinsa’t a la

Catalunya carolíngia

Plataforma virtual

Aplicació gamificada

Aplicació didàctica

Experiència immersiva

Plataforma virtual

Mapa virtual on es poden localitzar viles, comtats, esglésies, castells, rius, cases, camins o valls. Els cinc mil documents originals de l’època, digitalitzats per primera vegada, són la porta d’entrada a la societat, l’economia i el paisatge carolingi, un món clau per a entendre la nostra història i la configuració d’Europa.

Aplicació gamificada

Joc per a telèfon intel·ligent per a recórrer emplaçaments carolingis de la geografia catalana, gimcanes geolocalitzades realitzades en espais oberts. Inclou interaccions de joc, reptes, recompenses i imatges de 360° dels indrets més emblemàtics.

Vuit itineraris amb vestigis carolingis:

  • l’Albera
  • Barcelona
  • Elna
  • Gerri de la Sal
  • Girona
  • Sant Joan de les Abadesses
  • Sant Miquel de Cuixà
  • Roda de Ter

Característiques

Apte per a dispositius mòbils i tauletes (navegador Google Chrome).
Idiomes: català i francès (es pot configurar en el navegador).
Durada de l’activitat: 1 a 2 hores per itinerari (a excepció de l’Albera: de 2 a 3 hores).

Aplicació didàctica

 

Eina pedagògica on es recreen situacions de la vida carolíngia amb els seus protagonistes (clergues, pagesos, nobles…) en cinc escenaris i paisatges amb dinàmiques diverses de joc i aprenentatge: trobar el personatge correcte o el document adient, esbrinar els objectes intrusos i respondre a preguntes per tal de resoldre totes les situacions contra rellotge.

Ets docent? Accedeix a la maleta didàctica digital i descarrega’t el manual pedagògic. Hi trobaràs moltes idees i recursos per a ampliar l’experiència carolíngia a l’aula!

Característiques

Apte per a tauletes i ordinadors (navegador Google Chrome).
Idiomes: català i francès (es pot configurar en el navegador).
Durada de l’activitat: 30 minuts.

Experiències immersives

Experiències immersives multimèdia en dos espais emblemàtics: el Palau dels Reis de Mallorca a Perpinyà i el Museu Arqueològic de l’Esquerda a Roda de Ter.

«Viu la Catalunya carolíngia» és una proposta interactiva, en què els visitants hauran de resoldre reptes, respondre preguntes i jugar amb els personatges que habitaven el territori català els segles VIII, IX i X.

Característiques

Idiomes: català i francès.
Durada de l’activitat: 30 minuts.
Grups: 12 persones.
Llocs de les activitats: Palais des Rois de Majorque (Perpinyà) i Museu Arqueològic de l’Esquerda (Roda de Ter – Masies de
Roda).